fredag 21. oktober 2011

karbo igjen

En av grunnene til at jeg skriver kommentarer om lavkarbo og div er fordi jeg møter så mange som vet så lite om det. Dvs som sluker alt de leser rått, eller det tilfeldige helsesekretærer eller trimdamer sier til dem.

Her har du noe en lege sier:

For pasienter, ikke friske. Lavkarbodiett har trolig positive effekter for pasienter med sykelig overvekt, diabetes og en ugunstig fettstoffprofil i blodet. Men dette betyr neppe at dietten kan tilrådes det store flertallet i befolkningen som ikke er syke. Vi har lite kunnskap om hva en slik diettendring kan medføre over tid, men i 2010 ble det publisert en stor studie som fulgte nesten 130.000 friske mennesker i 26 år.

Analysene viste at de som hadde en diett bestående av lite karbohydrater og mye animalsk protein, hadde en høyere dødelighet uansett årsak, men spesielt grunnet kreft og hjerte- og karsykdommer.

Derimot hadde de med en diett bestående av lite karbohydrater og mye grønnsaker en lavere dødelighet, uavhengig av dødsårsak. Resultatene er til ettertanke.


Fysisk aktivitet. Et fornuftig inntak av karbohydrater, proteiner og fett og økt fysisk aktivitet fortsatt godt nok. En svært overvektig person vil kunne gå ned i vekt ved å redusere inntaket av karbohydrater, men vil aldri få en sterk og sprek kropp uten fysisk aktivitet.

Manglende fysisk aktivitet er det store helseproblemet i vesten.


http://blogg.aftenposten.no/zahid/2011/10/18/fra-lavkarbo-til-fornuftskarbo/

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar