onsdag 16. mars 2011

Kommentarer

Er ikke dette latterlig lav straff?

fra vg.no
Snek seg inn i leilighet og voldtok jente
Del på Facebook Del på Twitter Tips via e-post
Skriv ut

Publisert 16.03.11 - 17:49, endret 16.03.11 - 17:50 (© NTB)

Midt på natten snek den sterkt rusede mannen seg inn i en leilighet og voldtok en 14 år gammel jente. Nå er han dømt til tre og et halvt år i fengsel.

Det var en sommernatt i fjor at den 41 år gamle mannen tok seg inn i familiens leilighet på Sunnmøre. Etter å ha vandret rundt i bygget fant han fram til rommet der den 14 år gamle jenta lå og sov. Mens foreldrene og søsken sov i naborommene forgrep mannen seg på jenta, melder TV 2.

Til slutt klarte jenta å rive seg løs, og mannen stakk av fra leiligheten. Skrikene fra jenta vekket resten av familien, og far i huset tok opp jakten på overgriperen. Han fikk lagt ham i bakken til politiet kom til stedet.

Sunnmøre tingrett fant ingen formildende omstendigheter etter at mannen forgrep seg mot den forsvarsløse jenta i hennes eget hjem.

I tillegg til fengselsstraffen er mannen dømt til å betale 90.000 kroner i oppreisning til jenta.

90 000?
Lurer på hvor høy boten hadde vært om han hadde voldtatt en mann i 50 års alderen som drev med politikk. Jeg bare spør.

1 kommentar:

  1. Det er latterlig lav straff på Voldtektssaker i Norge både på lengde av fengselsoppholdet og erstatningssummen. Det er akkurat som de som avgjør strafferammene ikke har noe særlig innsikt i hvilke forferdelige konsekvenser voldtekt har for offeret. Det kan forfølge dem resten av livet. Og det påvirker også familie og venner mer enn mange vet.

    I min verden er slik voldtekt som er beskrevet i innlegget ditt, like ille som drap. Men hvis en skal se noe positivt i dette, ser det ut som fengselstraffene blir gjennomsnittelig høyere hvertfall.

    SvarSlett